Katalog

To rádi kupujete

puerh čaj 

puerh čaj

Puer čaj, Pu-erh čaj nebo Pu'er čaj - požírač tuků.

je fermentovaný tmavý čaj vyrobený v provincii Yunnan, Čína. Je vyráběn kvašením což je proces výroby, ve kterém čajové lístky procházejí mikrobiální fermentací a po oxidaci se vysuší a válcují. Tento proces je specialitou z Číny a vyrábí čaj známý jako Hei Cha, obvykle se překládá jako tmavý nebo černý čaj (tento druh čaje je zcela odlišný od toho, co v západním světě je známo jako "černý čaj". V Číně je spíš nazýván jako "červený čaj "). Nejznámější odrůda této kategorie čaje je Pu-erh z provincie Jün-nan, pojmenovaný obchodníkmi na tmavý čaj v době císařské Číny.

Pu'er tradičně začíná jako surový produkt známý jako "hrubé" Mao Cha a může být prodáváný v této formě nebo lisovaný do několika tvarů a prodáván jako "surový" Sheng Cha. Obě z těchto forem jsou pak podrobeny složitým procesem postupného kvašení a zrání v čase.

V polovině roku 1970 v Menghai a Kunming Tea továrnách se vytvořil nový typ pu-erhu, jehož legitimita je sporná s tradičními postupy. Tento proces zahrnuje urychlené kvašení do "zralého" Shou Cha, který je pak uložen volně nebo lisovaný do různých tvarů.

Všechny druhy pu-erh čaje je možné uložit a nechat zrát před spotřebou, což je důvod, proč je často označen rok a oblast výroby.

Zobrazeno 1 – 9 z 9 položek
Zobrazeno 1 – 9 z 9 položek

QR kód

Naposledy zobrazené

Žádné produkty

Menu

Porovnat 0