Informace o zpracování osobních údajů pro zákazníky

 

 

 

 

1. Základní ustanovení

 

    1. Správcem osobních údajů podle čl. 4 bod 7 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen: „GDPR”) je Lubomír Vrzal IČO: 67545963 se sídlem Čechočovice 99, 675 22 (dále jen: „správce“).

       

    2. Kontaktní údaje správce jsou

       

 

 

adresa: Zelený Drak V.Nezvala 72/48 674 01 Třebíč

 

email: info@zapostovne.cz

 

telefon: +420 608 678 888

 

    1. Osobními údaji se rozumí veškeré informace o identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě; identifikovatelnou fyzickou osobou je fyzická osoba, kterou lze přímo či nepřímo identifikovat, zejména odkazem na určitý identifikátor, například jméno, identifikační číslo, lokační údaje, síťový identifikátor nebo na jeden či více zvláštních prvků fyzické, fyziologické, genetické, psychické, ekonomické, kulturní nebo společenské identity této fyzické osoby.

       

    2. Správce nejmenoval pověřence pro ochranu osobních údajů.

       

 

 

 

 

2. Zdroje a kategorie zpracovávaných osobních údajů

 

    1. Správce zpracovává osobní údaje, které jste mu poskytl/a nebo osobní údaje, které správce získal na základě plnění Vaší objednávky.

       

    2. Správce zpracovává Vaše identifikační a kontaktní údaje a údaje nezbytné pro plnění smlouvy.

       

 

 

 

 

3. Zákonný důvod a účel zpracování osobních údajů

 

    1. Zákonným důvodem zpracování osobních údajů je

       

 

    • plnění smlouvy mezi Vámi a správcem podle čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR,

       

    • oprávněný zájem správce na poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR,

       

    • Váš souhlas se zpracováním pro účely poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR ve spojení s § 7 odst. 2 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti v případě, že nedošlo k objednávce zboží nebo služby.

       

    • Zákonný důvod a účel zpracování osobních údajů detailněji:

       

 

    •  

       

       

       

       

       

       

       

       

      Zákonný důvodÚčelÚdajeZdroj údajůZpracovatelé
      Plnění smlouvy

       

      Vyřízení objednávky

       

       

      Osobní údaje klientů (kontantní údaje, bydliště) a informace o objednaném zboží

       

       

      Objednávkový formulář

       

       

      Subdodavatelé, mailingové služby, cloudová úložiště, přepravní společnosti, platební brány

       

      Plnění smlouvy

       

      Odpověď na zprávu zaslanou přes kontaktní formulář

       

       

      Kontaktní údaje klientů

       

      Kontaktní formulář, e-mailová komunikace

       

      Subdodavatelé, mailingové služby

       

      Plnění smlouvy

       

      Vedení účetnictví

       

       

      Osobní údaje klientů (kontantní údaje, bydliště) a informace o objednaném zboží

       

      Faktury

       

      Účetní firma

       

      Oprávněný zájem

       

      Poskytnutí e-mailu službě třetí strany pro získání recenze

       

       

      E-mailová adresa a informace o objednaném zboží

       

       

      Objednávkový formulář

       

       

      Heureka.cz

       

      Oprávněný zájem

       

      Poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů)

       

       

      Kontaktní údaje klientů

       

       

      Informace z objednávek

       

       

      Mailingové služby, subdodavatelé

       

      Oprávněný zájem

       

      Běžná analýza návštěvnosti, odhalování chyb serveru a prevence podvodů a útoků na server

       

       

      Pseudoanonymizované identifikátory registrovaných uživatelů jako UserID, IP adresy

       

       

      Pohyb uživatele na webu, registrace a vytvoření anonymizovaného ID uživatele, zobrazení stránky s chybou

       

       

      Google Analytics, webhostingové služby

       

      Souhlas

       

      Marketing a propagace webu

       

       

      E-maily, jména potenciálních zákazníků, IP adresy a další technické identifkátory

       

       

      Formulář pro newsletter, registrační formulář

       

       

      Webhostingová společnost a služby pro rozesílání e-mailů

       

      Souhlas

       

      Zveřejnění recenze zákazníka nebo dotazu k produktu

       

       

      Jméno zákazníka a e-mailová adresa

       

      E-mailová komunikace a formulář na webu

       

      Cloudová úložiště, mailingové služby

       

 

    1. Účelem zpracování osobních údajů je

       

 

    • vyřízení Vaší objednávky a výkon práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem; při objednávce jsou vyžadovány osobní údaje, které jsou nutné pro úspěšné vyřízení objednávky (jméno a adresa, kontakt), poskytnutí osobních údajů je nutným požadavkem pro uzavření a plnění smlouvy, bez poskytnutí osobních údajů není možné smlouvu uzavřít či jí ze strany správce plnit,

       

    • zasílání obchodních sdělení a činění dalších marketingových aktivit.

       

 

    1. Ze strany správce nedochází k automatickému individuálnímu rozhodování ve smyslu čl. 22 GDPR. S takovým zpracováním jste poskytl/a svůj výslovný souhlas.

       

 

 

 

 

4. Doba uchovávání údajů

 

    1. Správce uchovává osobní údaje

       

 

    • po dobu nezbytnou k výkonu práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem a uplatňování nároků z těchto smluvních vztahů (po dobu 10 let od ukončení smluvního vztahu).

       

    • po dobu, než je odvolán souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely marketingu, nejdéle 10. let, jsou-li osobní údaje zpracovávány na základě souhlasu.

       

 

    1. Po uplynutí doby uchovávání osobních údajů správce osobní údaje vymaže.

       

 

 

 

 

5. Příjemci osobních údajů (subdodavatelé správce)

 

    1. Příjemci osobních údajů jsou osoby

       

 

    • podílející se na dodání zboží / služeb / realizaci plateb na základě smlouvy,

       

    • zajišťující služby provozování e-shopu a další služby v souvislosti s provozováním e-shopu,

       

    • zajišťující marketingové služby.

       

 

    1. Správce nemá v úmyslu předat osobní údaje do třetí země (do země mimo EU) nebo mezinárodní organizaci..

       

 

 

 

 

6. Vaše práva

 

    1. Za podmínek stanovených v GDPR máte

       

 

    • právo na přístup ke svým osobním údajům dle čl. 15 GDPR,

       

    • právo opravu osobních údajů dle čl. 16 GDPR, popřípadě omezení zpracování dle čl. 18 GDPR.

       

    • právo na výmaz osobních údajů dle čl. 17 GDPR.

       

    • právo vznést námitku proti zpracování dle čl. 21 GDPR a

       

    • právo na přenositelnost údajů dle čl. 20 GDPR.

       

    • právo odvolat souhlas se zpracováním písemně nebo elektronicky na adresu nebo email správce uvedený v čl. I těchto podmínek.

       

 

    1. Dále máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů v případě, že se domníváte, že bylo porušeno Vaší právo na ochranu osobních údajů.

      Budeme však rádi, pokud budete přešlapy řešit nejprve s námi. Vždy nás můžete snadno kontaktovat prostřednictvím našeho kontaktního formuláře nebo prostřednictvím naší infolinky na tel. čísle +420 608 678 888.

       

 

 

 

 

7. Podmínky zabezpečení osobních údajů

 

    1. Správce prohlašuje, že přijal veškerá vhodná technická a organizační opatření k zabezpečení osobních údajů.

       

    2. Správce přijal technická opatření k zabezpečení datových úložišť a úložišť osobních údajů v listinné podobě.

       

    3. Správce prohlašuje, že k osobním údajům mají přístup pouze jím pověřené osoby.

       

 

 

 

 

8. Osobní údaje osob mladší 16-let

 

    1. Náš internetový obchod není určen pro děti mladší 16-let. Osoba mladší 16-let může náš internetový obchod používat pouze, pokud k tomu udělí souhlas jeho zákonný zástupce (rodič, nebo poručník).

       

 

 

 

 

 

 

9. Závěrečná ustanovení

 

    1. Odesláním objednávky z internetového objednávkového formuláře potvrzujete, že jste seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů a že je v celém rozsahu přijímáte.

       

    2. S těmito podmínkami souhlasíte zaškrtnutím souhlasu prostřednictvím internetového formuláře. Zaškrtnutím souhlasu potvrzujete, že jste seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů a že je v celém rozsahu přijímáte.

       

    3. Správce je oprávněn tyto podmínky změnit. Novou verzi podmínek ochrany osobních údajů zveřejní na svých internetových stránkách a zároveň Vám zašle novou verzi těchto podmínek na Vaši e-mailovou adresu, kterou jste správci poskytl/a.

       

 

 

 

 

Tyto podmínky nabývají účinnosti dnem 25.5.2018.